Zomerse schrijfvijfdaagse in Gent

Bezield leren schrijven, daar gaat het om in de zomerschrijfweken van De Schrijfkaravaan. Teksten schrijven die je lezer raken, die beklijven, omdat ze geschreven zijn vanuit een authentieke noodzaak, vanuit levendige inspiratie.

Ieder jaar trekt de Schrijfkaravaan voor deze zomerweek  naar een bijzondere plek waar de verhalen voor het rapen liggen. Deze zomer trekken we naar Gent.

Je leert verschillende bronnen van inspiratie aanboren op zoek naar authentieke en verbindende teksten en verhalen. Zintuiglijke observaties, emoties, herinneringen, verbeelding laat je samenvloeien tot één geheel, een tekst die weet te boeien, te ontroeren, te inspireren.

Tijdens deze workshop wisselen ervaringsoefeningen af met onderlinge uitwisseling en tijd waarin je, op basis van de opgedane ervaring, vrij schrijft.

We gaan veel door de stad wandelen, dus een goede fysieke conditie is noodzakelijk.

De workshop wordt begeleid door schrijfster Isabelle Rossaert (Dat is wat ik bemin, Uitg. Cossee, 2015), oprichtster van De Schrijfkaravaan  en coördinator van SchrijversAcademie.

Voor wie?

De schrijfvijfdaagse is een goed vertrekpunt voor beginnende amateurschrijvers en een herbronning voor wie al een tijdje aan het schrijven is.

Wat deelnemers aan een gelijkaardige activiteit vertellen:

“Ik leerde dat iedereen zijn eigen schrijfstijl heeft en dat de mijne ook ok is. ik leerde dat ik mij nog meer moet inleven in mijn personages. Dat zij elk hun eigen manier van observeren, bewegen,.. hebben. Ik onthou dat je geen uren moet zitten wachten op inspiratie, maar dat je gewoon moet beginnen schrijven. Ik leerde ook dat er verschillende manieren zijn om je verbeelding aan te wakkeren en Ik leerde heel wat over eindredactie. (Kill your darlings).” (Zin en zee, 2018)

“Voor mij was de schrijfkaravaan: ME- TIME! Met een bang hartje heb ik me ingeschreven, de eerste dag was echt uit mijn comfortzone komen. Ik heb al mijn angsten en emoties toegelaten en een open houding! Elke dag wilde ik meer en meer bijleren. Ik heb heel veel toffe mensen ontmoet, van hun inspiratie kunnen leren, ervaring kunnen opdoen. Ik vooral goesting gekregen om verder te blijven schrijven.” (Zin en zee, 2018)

 Praktisch

Waar: Gent, privé-woning en werk- en vergaderplek van Geertrui De Cock van Kanssa, op zes minuutjes wandelen van Gent-Sint-Pieters. Meer over Kanssa vind je hier.

Wanneer: Van maandag 12 tot en met vrijdag 16 augustus 2019, telkens van 10.00 u tot 17.00 u

Begeleiding: Isabelle Rossaert

Aantal deelnemers: maximum 8

Deelnemersbijdrage: 395 euro, lichte lunches inbegrepen

Inschrijven: Vul onderstaand formulier in en druk op verzenden. Je inschrijving is volledig nadat je een voorschot van 100 euro hebt gestort op rekeningnummer IBAN BE25 9730 9788 7582 van De Schrijfkaravaan, Honsemsestraat 48, 3370 Boutersem met vermelding van de cursus en de naam van de deelnemer.

Klik hier voor de inschrijvings- en annuleringsvoorwaarden.

Uiterste inschrijvingsdatum: 15 juli 2019