Zomerweek Antwerpen

Leer authentiek schrijven. Ontdek jouw eigen stem. Ontdek de stad.

Zinnen laten vloeien, gedachten laten stromen, ervaringen extra glans geven door ze in woorden te vatten. Schrijven is heerlijk!

 

 

Dit jaar trekt de Schrijfkaravaan voor haar zomerse schrijfweek naar diamantstad Antwerpen. We slijpen er onze woorden en zinnen in een voormalige diamantzagerij.

Tijdens deze vijfdaagse ontdek je het plezier van schrijven en kunnen ervaren schrijvers herbronnen en op zoek gaan naar een nog authentiekere manier van schrijven.

Je leert verschillende bronnen van inspiratie aanboren. Je schrijft  authentiek en verbindend. Zintuiglijke observaties, emoties, herinneringen, verbeelding laat je samenvloeien tot één geheel, een tekst die weet te boeien, te ontroeren, te inspireren.

Ervaringsoefeningen wisselen af met onderlinge uitwisseling en schrijftijd.

We gebruiken de stad als inspiratiebron. Dat betekent ook wandelen en fietsen: zorg dat je in goede conditie bent.

Voor wie?

  • Je schrijft graag en wil leren je pen nog authentieker te gebruiken.
  • Je wil teksten leren schrijven die echt iets overbrengen op je lezer
  • Je hebt zin in een creatieve en actieve vakantieweek dicht bij huis

Begeleiding

Isabelle Rossaert, schrijfster en oprichter van De Schrijfkaravaan.

Wanneer

Van maandag 20 tot en met vrijdag 24 juli 2020, telkens van 10.00 u tot 17.00 u

Waar

Thuisbasis van deze zomerschrijfweek wordt 22 B&B, een gezellige bed and breakfast in een voormalige diamantzagerij in het hartje van de joodse buurt (Sint-Vincentiusstraat 22b, 2018 Antwerpen). Ontdek de plek.

Overnachten

Wil je tijdens de schrijfweek in de B&B overnachten? Dat kan. Als deelnemer kan je tijdens deze week kamers huren aan 60 euro (kamers in het woonhuis, gedeelde badkamer), 70 euro (een gedeelde kamer in de B&B) of 85 euro (een privé-kamer in de B&B), prijzen zijn per persoon, per nacht en een met eenvoudig ontbijt inbegrepen. Klik op het inschrijvingsformulier aan dat je een kamer wenst en dan neemt 22 B&B contact met je op.

Je verplaatsen

Tijdens de schrijfweek verkennen we de stad al wandelend en fietsend. Wie wil kan hiervoor gebruik maken van de deelfietsen van de stad Antwerpen.

Aantal deelnemers: maximum 12

Deelnemersbijdrage: 457 euro, lichte lunches inbegrepen.

Vroegboekkorting: schrijf je in vóór 31 april en je ontvangt een vroegboekkorting van 27 euro.

Inschrijven: Vul onderstaand formulier in en druk op verzenden. Je inschrijving is volledig nadat je een voorschot van 150 euro hebt gestort op rekeningnummer  BE25 9730 9788 7582 met vermelding van de cursus en de naam van de deelnemer. (voor inschrijvingsvoorwaarden, klik hier)

Uiterste inschrijvingsdatum: 6 juli 2020.

Graag meer info?

Isabelle Rossaert : 0495 51 29 15, isabelle.rossaert@deschrijfkaravaan.be

 

inschrijvingsformulier Zomerweek Antwerpen