Zomerweek Antwerpen van 9 tot 13 augustus

De hele wereld is present in Antwerpen. Reis door de stad en schrijf er je mooiste verhalen over.

Je hoeft niet naar het buitenland om de wereld te zien en erover te schrijven.  Van 9 tot 13 augustus ontdek je al schrijvend de diamantstad Antwerpen in al haar kleuren.

Schrijven is een heerlijke manier om aandacht te geven voor de wereld om ons heen. Tijdens de jaarlijkse zomerweek trekt de Schrijfkaravaan dit jaar door Antwerpen.  We gaan op pad en schrijven over onze ontdekkingen. Intussen leer je de schrijfvaardigheden die we met De Schrijfkaravaan graag doorgeven: goed observeren, je inlevingsvermogen en verbeeldingskracht aanscherpen, emotie in je tekst leggen, uit je herinneringen putten als bron van inspiratie.

We werken aan teksten die weten te boeien, te ontroeren en inspireren.

Voor wie?

  • Je schrijft graag en wil leren je pen nog authentieker te gebruiken.
  • Je wil teksten leren schrijven die echt iets overbrengen op je lezer
  • Je hebt zin in een creatieve en actieve vakantieweek dicht bij huis

Wat?

We trekken erop uit in de stad en schrijven daarover. Dat betekent dat we ons al wandelend en  per (deel)fiets zullen verplaatsen. Een voldoende goede fysieke conditie is dus een must.

Begeleiding

Isabelle Rossaert, schrijfster, coördinator van SchrijversAcademie en oprichter van De Schrijfkaravaan. Lees meer over Isabelle.

Wanneer

Van maandag 9 tot en met vrijdag 13 augustus 2021, telkens van 10.00 u tot 17.00 u

Waar

Thuisbasis van deze zomerschrijfweek wordt 22 B&B, een gezellige bed and breakfast in een voormalige diamantzagerij in het hartje van de joodse buurt (Sint-Vincentiusstraat 22b, 2018 Antwerpen). Ontdek de plek.

Overnachten

Wil je tijdens de schrijfweek in de B&B overnachten? Dat kan. Als deelnemer kan je tijdens deze week kamers huren aan 60 euro (kamers in het woonhuis, gedeelde badkamer), 70 euro (een gedeelde kamer in de B&B) of 85 euro (een privé-kamer in de B&B), prijzen zijn per persoon, per nacht,  ontbijt inbegrepen. Klik op onderstaande button dat je graag een kamer wenst en dan neemt 22 B&B contact met je op. Het staat je uiteraard ook vrij elders in de stad te logeren.

Je verplaatsen

Tijdens de schrijfweek verkennen we de stad al wandelend en fietsend. Wie wil kan hiervoor gebruik maken van de deelfietsen van de stad Antwerpen.

Maximum aantal deelnemers: 8

Deelnemersbijdrage: 457 euro, drank ter plekke en lichte lunches inbegrepen.

Inschrijven: kan tot 26 juli 2021. Gebruik de onderstaande knop om je in te schrijven. Je inschrijving is volledig nadat je een voorschot van 150 euro hebt gestort op rekeningnummer  BE25 9730 9788 7582 van de Schrijfkaravaan met vermelding ‘voorschot zomerweek en <de naam van de deelnemer>’

Zodra het maximum aantal deelnemers is bereikt of ten laatste in de laatste week van juli ontvang je een uitnodiging voor de betaling van de totale som.

Heb je nog vragen? Wil je nog meer uitleg? Neem gerust even contact op: Isabelle Rossaert : 0495 51 29 15, isabelle.rossaert@gmail.com