Zomerweek Antwerpen van 20 tot 24 juli

De hele wereld is present in Antwerpen. Reis door de stad en schrijf er je mooiste verhalen over.

Je hoeft niet naar het buitenland om de wereld te zien en erover te schrijven.  Van 20 tot 24 juli ontdek je al schrijvend de diamantstad Antwerpen in al haar kleuren.

 

Schrijven is een heerlijke manier om aandacht te geven voor de wereld om ons heen. Tijdens de jaarlijkse zomerweek trekt de Schrijfkaravaan dit jaar door Antwerpen.  We gaan op pad en schrijven over onze ontdekkingen. Intussen leer je de schrijfvaardigheden die we met De Schrijfkaravaan graag doorgeven: goed observeren, je inlevingsvermogen en verbeeldingskracht aanscherpen, emotie in je tekst leggen, uit je herinneringen putten als bron van inspiratie.

We werken aan teksten die weten te boeien, te ontroeren en inspireren.

En uiteraard doen we dat alles op een veilige manier, rekening houdend met de Coronamaatregelen.

Voor wie?

  • Je schrijft graag en wil leren je pen nog authentieker te gebruiken.
  • Je wil teksten leren schrijven die echt iets overbrengen op je lezer
  • Je hebt zin in een creatieve en actieve vakantieweek dicht bij huis

Wat?

We trekken erop uit in de stad en schrijven daarover. Dat betekent dat we ons al wandelend en  per (deel)fiets zullen verplaatsen. Een voldoende goede fysieke conditie is dus een must.

Begeleiding

Isabelle Rossaert, schrijfster, coördinator van SchrijversAcademie en oprichter van De Schrijfkaravaan. Lees meer over Isabelle.

Wanneer

Van maandag 20 tot en met vrijdag 24 juli 2020, telkens van 10.00 u tot 17.00 u

Waar

Thuisbasis van deze zomerschrijfweek wordt 22 B&B, een gezellige bed and breakfast in een voormalige diamantzagerij in het hartje van de joodse buurt (Sint-Vincentiusstraat 22b, 2018 Antwerpen). Ontdek de plek.

Overnachten

Wil je tijdens de schrijfweek in de B&B overnachten? Dat kan. Als deelnemer kan je tijdens deze week kamers huren aan 60 euro (kamers in het woonhuis, gedeelde badkamer), 70 euro (een gedeelde kamer in de B&B) of 85 euro (een privé-kamer in de B&B), prijzen zijn per persoon, per nacht,  ontbijt inbegrepen. Klik op het inschrijvingsformulier aan dat je een kamer wenst en dan neemt 22 B&B contact met je op. Het staat je uiteraard ook vrij elders in de stad te logeren.

Je verplaatsen

Tijdens de schrijfweek verkennen we de stad al wandelend en fietsend. Wie wil kan hiervoor gebruik maken van de deelfietsen van de stad Antwerpen.

Aantal deelnemers: omwille van de social distancing maatregelen staan we dit jaar maximum acht deelnemers toe.

Deelnemersbijdrage: 457 euro, drank ter plekke en lichte lunches inbegrepen.

Korting: Wie deelnam aan een van de online cursussen in het voorjaar kan  de deelnameprijs hiervoor (37 euro) integraal als korting voor de  inschrijving voor de zomerweek inzetten.

Inschrijven: De uiterste inschrijvingsdatum is verstreken. wens je toch nog deel te nemen? neem dan even contact op om te zien of het nog kan: Isabelle Rossaert : 0495 51 29 15, isabelle.rossaert@gmail.com

 

inschrijvingsformulier Zomerweek Antwerpen