Zomerschrijfweek 2019

Zinnen laten vloeien, gedachten laten stromen, ervaringen extra glans geven door ze in woorden te vatten. Schrijven is heerlijk!

Ieder jaar zoekt de Schrijfkaravaan een fijne plek voor een inspirerende vijfdaagse schrijfvakantie.

Tijdens deze vijfdaagse ontdek je het plezier van schrijven en kunnen meer ervaren schrijvers herbronnen en op zoek gaan naar een nog authentiekere manier van schrijven.

Je leert verschillende bronnen van inspiratie aanboren op zoek naar authentieke en verbindende teksten en verhalen. Zintuiglijke observaties, emoties, herinneringen, verbeelding laat je samenvloeien tot één geheel, een tekst die weet te boeien, te ontroeren, te inspireren.

Tijdens deze workshop wisselen ervaringsoefeningen af met onderlinge uitwisseling en tijd waarin je, op basis van de opgedane ervaring, vrij schrijft.

De workshop wordt begeleid door schrijfster Isabelle Rossaert (Dat is wat ik bemin, Uitg. Cossee, 2015), oprichtster van De Schrijfkaravaan

Voor wie?

De schrijfvakantieweek is een goed vertrekpunt voor beginnende amateurschrijvers en een herbronning voor wie al een tijdje aan het schrijven is.

Wat deelnemers aan een gelijkaardige activiteit vertellen:

“Dit was echt een heel fijne cursus, een belevenis. Door de technieken die je aanreikt, vooral het flowschrijven, heb ik meer in mezelf gevonden dan ik wist dat ik kon.” Erna, Zomerse schrijfweek, Hasselt

Ik heb de workshop ervaren als zeer verrijkend. Ik leerde mijn stad op een andere manier kennen, kreeg meer schrijfvertrouwen en ontmoette heel inspirerende andere mensen.” Marieke, Zin en zee, Oostende

Zin-vol en zee-r verrijkend omwille van verschillende factoren: de resonantie met het eigen lichaam, de uiterst ontspannende uitwaaifactor en de uitwisseling met zo veel andere schrijvers (toevallig of niet toevallig vrouwen) en ook de absoluut ontvankelijke en dus ook vrouwelijke manier waarop jij, Isabelle, de zaken aanpakte. Niet zozeer vanuit een dirigerend leiderschap maar vooral een luisterende aanwezigheid met enorm veel flexibiliteit en tegelijkertijd een waardevolle geaardheid. En dan nog eens het feit dat de kwaliteit en diepgaandheid primeerden op de kwantiteit; super! Dankjewel voor alles!!!Lena, Zin en zee, Oostende

 

Praktisch

De schrijfvijfdaagse gaat door in eigen land, steeds van 10.00 u. tot 17.00 u. Voor wie wenst kan overnachting geregeld worden, ter plekke of in de buurt.

De zomerschrijfweek voor de zomer van 2019 moet nog gepland worden, maar wil je het zeker niet missen dan kan je via onderstaand formulier alvast invullen dat je graag op de hoogte gehouden wordt.

(hier kan je eventuele bijkomende vragen invullen)