Wat hebben mensen die hun leven veranderen gemeen?

In de bijna tien jaar dat ik The Artist Way-groepen begeleid zag ik tal van mensen hun leven transformeren op een manier die ze eerder niet voor mogelijk zouden hebben gehouden.

Dit zijn de dingen die elk van hen gemeenschappelijk hadden:

  • Ze durfden het maatschappelijk kader aan verwachtingen, normen, wat hoort en wat niet hoort dat hun leven beperkte in vraag te stellen.
  • Ze durfden het aan om oude en begraven dromen weer onder het stof vandaan te halen én ze ernstig te nemen.
  • Ze durfden uit hun leven te bannen wat groei in de weg stond: een destructieve job, mensen die alleen maar met hun energie aan de haal gingen, valse zekerheden
  • Ze leerden dat creëren een proces is van stap voor stap kleine acties doen, tot een ‘point of no return’ waarin iets sterks ontstaat dat volop bestaansrecht heeft.
  • Ze leerden feestelijke gedachten koesteren en ze leerden weer spelen.
  • Ze leerden dat voor wie doorzet altijd deuren opengaan.

Sommigen onder hen zetten meteen grote stappen, sommigen veranderden hun koers met kleine, doordachte wendingen, sommigen gingen eerst door een diep dal, voor anderen was The Artist Way net dat laatste duwtje dat ze nodig hadden voor iets wat ze eigenlijk al van plan waren. Maar vraag elk van hen hoe ze naar hun traject kijken en ze zullen zeggen: ik had drie jaar geleden nooit kunnen vermoeden dat ik nu hier zou staan.

Vanaf 14 november begeleid ik bij de Schrijfkaravaan een nieuw groepstraject van The Artist Way. Nog tot 10 september kan je inschrijven met vroegboekkorting.

Meer lezen over The Artist Way