Verbum – woorden van troost – 31 maart tot 28 mei 2019

Het kan zo’n pijn doen wanneer je iemand dierbaar verliest. Door de dood, of omdat een relatie stukloopt… Soms is de pijn bijna niet te harden, soms denk je: dit hou ik niet vol.

Woorden kunnen die pijn verzachten: pakkende woorden die je in boeken tegenkomt, woorden die je zelf schrijft. Woorden die een gevoel van herkenning veroorzaken, woorden die ruimte geven aan het verdriet. Waardoor het beter kan ademen, waardoor jij beter kan ademen.

Tijdens dit  krachtige traject ga je samen met gelijkgestemden op zoek naar woorden die troosten. Tijdens een samenleesdag op 31 maart gaan we aan de slag met mooie boeken. Op voorhand krijg je een leeslijst toegestuurd zodat je enkele boeken kan lezen. Op 23 april en 28 mei zijn er twee avondbijeenkomsten waarop we werken met schrijfoefeningen die je helpen moeilijke momenten door te komen en ruimte te maken voor verdriet en hoop. Tussen de sessies door krijg je 7 inspirerende mails met links, tips, inspiratie en korte schrijfopdrachten. Samen bouw je een kleine community van mensen die elkaar begrijpen.

Verbum is een samenwerkingsproject van De Schrijfkaravaan en Memo-art.

Voor wie

Je werd geconfronteerd met een groot verlies of je bereidt je erop voor. Je leest graag. Je schrijft graag als een manier om je gevoelens te verwerken of wil dit uitproberen. Je wil je omringen met mensen die begrijpen wat je doormaakt.

Waar

De dagsessie vindt plaats in De Broeikas, Neervelp, Boutersem. De avondsessies vinden plaatsen in het Expertisecentrum Verbinding in Verlies, in Roosbeek, Boutersem.

Begeleiding

Isabelle Rossaert, schrijfster en Anje Claeys, beeldend kunstenaar en creatief compagnon voor mensen die rouwend of zoekend zijn.

Meer info

Uitgebreide informatie over inhoud, werkwijze en kostprijs, en een inschrijvingsformulier vind je op de website van Bio-art Anje Claeys.