Verbum – woorden van troost – nov. 2018 tot maart 2019

Het kan zo’n pijn doen wanneer je iemand dierbaar verliest. Door de dood, of omdat een relatie stukloopt… Soms is de pijn bijna niet te harden, soms denk je: dit hou ik niet vol.

Woorden kunnen die pijn verzachten: pakkende woorden die je in boeken tegenkomt, woorden die je zelf schrijft. Woorden die een gevoel van herkenning veroorzaken, woorden die ruimte geven aan het verdriet. Waardoor het beter kan ademen, waardoor jij beter kan ademen.

Tijdens dit korte maar krachtige traject ga je samen met gelijkgestemden op zoek naar woorden die troosten. Tijdens een sessie Samen lezen verdiep je je in de woorden van anderen, tijdens een sessie Helend schrijven leer je zelf een aantal helende schrijftechnieken aan. Tussen beide sessies krijg je 10 inspirerende mails met links, tips, inspiratie en korte schrijfopdrachten. Samen bouw je een kleine community van mensen die elkaar begrijpen.

Verbum is een samenwerkingsproject van De Schrijfkaravaan en Memo-art.

Voor wie

Je werd geconfronteerd met een groot verlies of je bereidt je erop voor. Je leest graag. Je schrijft graag als een manier om je gevoelens te verwerken of wil dit uitproberen. Je wil je omringen met mensen die begrijpen wat je doormaakt.

Wat

Twee inspirerende avonden en een tussenliggend traject. Een avond waarop je in kleine groep samen leest en werkt rond tekstfragmenten die je zelf hebt uitgekozen uit een lijst van prachtige boeken rond rouw en verdriet. Een avond waarop je schrijftechnieken leert die je helpen op een helende manier ruimte te maken voor de moeilijke emoties. Een tussenliggende online traject van 10 inspirerende opdrachten of tips waarrond je met elkaar kan delen.

Waar

De Broeikas, een warme ontmoetingsplaats in Neervelp/Boutersem, op een boogscheut van Leuven.

Wanneer

Samenkomsten op maandagavonden op 5 november en 18 maart. Tegen 10 oktober ontvang je een ruime en mooie leeslijst waaruit je minimum één boek leest en een fragment kiest. Tussendoor ontvang je via een gesloten Facebookgroep 10 maal een inspirerende opdracht of tip.

Begeleiding

Isabelle Rossaert, schrijfster en Anje Claeys, beeldend kunstenaar en creatief compagnon voor mensen die rouwend of zoekend zijn.

Meer info

Uitgebreide informatie over inhoud, werkwijze en kostprijs, en een inschrijvingsformulier vind je op de website van Bio-art Anje Claeys.