The Artist Way

C_21_0603reëren is durven! 

The Artist Way is een uniek traject van 12 sessies waarin je leert om volop in je creatieve kracht te gaan staan.

Volop creatief zijn betekent je passie ernstig nemen en je prioriteiten herschikken. Het betekent afrekenen met denkbeelden uit het verleden die jouw creatieve flow in de weg staan en met mensen die jou proberen te ontmoedigen. Het betekent jouw innerlijke criticus intomen. Het betekent je angst overwinnen, durven op je bek gaan, durven ontspannen in het onbekende. Het betekent ten volle leren vertrouwen op creatieve overvloed. Het betekent op zoek gaan naar wie je echt bent en dat aan de wereld tonen.

The Artist Way, een programma ontwikkeld door de Amerikaanse schrijfster Julia Cameron, helpt je dit te verwezenlijken. Elke week verdiep je je in enkele thema’s rond creatief herstel en zet je aan de hand van concrete en speelse oefeningen nieuwe stappen.  The Artist Way hielp wereldwijd al miljoenen mensen hun creativiteit te ontdekken of te herontdekken.

Deze reeks van twaalf sessies biedt je de mogelijkheid om het programma in groep te volgen. Je gaat voor de duur van het traject een contract aan met jezelf. Je engageert je ertoe de twee belangrijke tools van The Artist Way toe te passen: dagelijkse Ochtendpagina’s en een wekelijkse Artist Date. Je maakt ten volle gebruik van de kracht van de groep door ervaringen en ideeën uit te wisselen en elkaar te motiveren.

De reeks wordt begeleid door Isabelle Rossaert, schrijfster en schrijfdocente. Van haar hand verscheen in augustus 2015 de roman Dat is wat ik bemin, bij de gerenommeerde Nederlandse Uitgeverij Cossee. De Artist Way en de tools die ze nog dagelijks toepast hielpen haar deze lang gekoesterde ambitie te verwezenlijken.

Lees hier wat deelnemers vertellen over The Artist Way

De Schrijfkaravaan plant een nieuwe reeks van The Artist Way op zaterdagochtenden van 17 november 2018 tot en met 16 februari 2019 in Vertrijk (Vlaams-Brabant) 

Klik hier voor de concrete plaats en data en het inschrijvingsformulier.

Wil je graag eerst kennismaken met het concept? Dat kan. Op zaterdag 13 oktober organiseert De Schrijfkaravaan een kennismakingssessie, eveneens in Vertrijk.

Klik hier voor alle informatie en het inschrijvingsformulier voor deze kennismakingssessie.