Ik, hij, jij: de kracht van het vertelperspectief. Driedaagse masterclass

Schrijf jij in de ik-vorm, in de hij/zij vorm of als alwetende verteller? In de tegenwoordige tijd of de verleden tijd? Een verhaal of roman staat of valt met een goed gekozen vertelperspectief. Dat perspectief biedt een kader én levert extra inspiratie op. Bovenal is het een van de belangrijkste pijlers van een goed verteld verhaal.

In deze driedaagse workshop verdiep je je in de geheimen van het vertelperspectief. Welke zijn de voor- en nadelen van elk van de mogelijke vertelperspectieven? Wat is het psychologisch perspectief en hoe ga je ermee om? Hoe kan een goed gekozen perspectief voor extra vertelstof zorgen? Vanuit welk tijdsperspectief schrijf je je verhaal en wat zijn de voor- en nadelen van elk tijdsperspectief?

Je verkent de materie aan de hand van voorbeelden uit de literatuur en je oefent door verschillende varianten uit te proberen op je eigen verhaal.

Begeleiding

De workshop wordt begeleid door Isabelle Rossaert, schrijfster en schrijfdocente. In augustus 2015 verscheen haar roman Dat is wat ik bemin bij Uitgeverij Cossee (Amsterdam).

Voor wie – hoe deelnemen?

Deze workshop is bedoeld voor mensen die al enige ervaring hebben met schrijven en vertrekt van een eigen verhaal- of romanaanzet. Geïnteresseerde deelnemers sturen voor 20 juni de twee eerste pagina’s van een eigen verhaal door naar isabelle.rossaert@deschrijfkaravaan.be  Ten laatste tegen 30 juni krijg je een bevestiging of je kan deelnemen aan de week en kan je je inschrijving bevestigen met een inschrijvingsformulier en een voorschot.

Praktisch zomer 2016

Waar: Opvelp (Bierbeek), privéwoning

Wanneer: Van maandag 22 tot en met woensdag 24 augustus 2016, telkens van 10.00 u tot 17.00 u

Begeleiding: Isabelle Rossaert

Aantal deelnemers: maximum 8 (minimum 4)

Deelnemersbijdrage: 295 euro, drank en een lichte lunch zijn in de prijs inbegrepen

Overnachten in de buurt? Bierbeek telt enkele fijne B&B’s, in Leuven vind je betaalbare hotels en er is plaats voor een drietal kampeerders (voor meer info: bel Isabelle Rossaert, 0495 51 29 15)

Inschrijven: mail tegen ten laatste 20 juni de eerste twee pagina’s van een (aanzet tot) een eigen verhaal of roman naar isabelle.rossaert@deschrijfkaravaan.be  met vermelding ‘workshop vertelperspectief.’ Tegen ten laatste 30 juni krijg je een bevestiging en een inschrijvingsformulier toegestuurd.