Doorschrijfweek

 

tarottuin-gesneden.jpg

‘Kon ik maar eens een aantal dagen aan een stuk doorschrijven, zonder iets anders aan mijn hoofd te hebben.’

‘Ik zou zo graag eens met iemand mijn idee kunnen doorpraten. Ik ben op zoek naar iemand die mij in gang kan zetten.’

‘Mijn manuscript is zo goed als klaar, maar ik zou het eens in zijn geheel willen doornemen en er feedback op willen krijgen.’

Ben je bezig aan (of denk je na over) een boek en heb je een van bovenstaande verzuchtingen? Dan is de doorschrijfweek misschien iets voor jou.

Noem het een co-working space voor schrijvers. Tijdens de Doorschrijfweek opent schrijfster Isabelle Rossaert haar huis voor een handvol  schrijvers die in alle rust een werkweek willen doorwerken aan hun project en die daarbij ook extra begeleiding en feedback willen. De formule is bedoeld voor wie een stevige start wil maken aan een (nieuw) schrijfproject of voor wie net het gedane werk eens wil doornemen, herwerken, herstructureren… Ze is minder geschikt voor wie aan een poëzieproject werkt.

Feedback en begeleiding kunnen bijvoorbeeld gaan over het gekozen vertelperspectief, de structuur of de stijl voor wie al een manuscript heeft, ideeën en oefeningen voor wie vast zit of niet weet hoe te beginnen.

De schrijfdagen beginnen om 10.00 u en eindigen om 17.00 u. In de voormiddag schrijf je, op een eigen plek, of overleg je met Isabelle. ’s Middags geniet je van een lichte en gezonde lunch. In de namiddag kan je doorschrijven of  deelnemen aan een wandeling in de omgeving. Tussen vier en vijf is er mogelijkheid tot groepsfeedback. Alle namidagactiviteiten zijn facultatief. Wie wil doorwerken, alleen wil gaan wandelen etc, kan dat.

Woordenboeken, schrijfhandboeken, printer… zijn beschikbaar.

De workshop wordt begeleid door en vindt plaats in het huis  van schrijfster Isabelle Rossaert. Het charmevolle oude huis is gelegen in Opvelp, een deelgemeente van het landelijke Bierbeek, te midden van de velden, in alle rust, en met heerlijk wandelgebied  zodra je de deur uitstapt. Isabelle Rossaert is schrijfster, journalist en schrijfdocente. Haar roman Dat is wat ik bemin verscheen in augustus 2015 bij Uitgeverij Cossee (Amsterdam). Eerder schreef ze samen met Paul Verhaeghen (Omega Minor) de brieven- en verhalenbundel De Venusbergvariaties en het non-fictieboek De verdwaalde ooievaar. In 2012 richtte ze De Schrijfkaravaan op.

Voor wie?

Je werkt aan een concreet schrijfproject (roman, kortverha(a)l(en), autobiografie, non-fictie) of je wil er aan beginnen.

Je hebt behoefte aan iemand die je mee op gang zet en/of  kritisch mee leest, die een frisse blik op je werk werpt en je nieuwe input kan geven.

Praktisch 

Waar: Opvelp (Bierbeek), privéwoning

Wanneer: In de loop van het voorjaar plannen we een nieuwe doorschrijfweek. heb je interesse? Vul dan onderstaand formulier in. Dan toetsen we samen met jou een geschikte datum af.

Interesse in de doorschrijfweek?
Bookmark and Share