Doorschrijfweek (juni – augustus 2017)

 

tarottuin-gesneden.jpg

‘Kon ik maar eens een aantal dagen aan een stuk doorschrijven, zonder iets anders aan mijn hoofd te hebben.’

‘Ik zou zo graag eens met iemand mijn idee kunnen doorpraten. Ik ben op zoek naar iemand die mij in gang kan zetten.’

‘Mijn manuscript is zo goed als klaar, maar ik zou het eens in zijn geheel willen doornemen en er feedback op willen krijgen.’

Ben je bezig aan (of denk je na over) een boek en heb je een van bovenstaande verzuchtingen? Dan is de doorschrijfweek misschien iets voor jou.

Noem het een co-working space voor schrijvers. Tijdens de Doorschrijfweek opent schrijfster Isabelle Rossaert haar huis en tuin voor een handvol (4-6) schrijvers die in alle rust een werkweek willen doorwerken aan hun project en die daarbij ook extra begeleiding en feedback willen. De formule is bedoeld voor wie een stevige start wil maken aan een (nieuw) schrijfproject of voor wie net het gedane werk eens wil doornemen, herwerken, herstructureren… Ze is niet geschikt voor wie aan een poëzieproject werkt.

Feedback en begeleiding kunnen bijvoorbeeld gaan over het gekozen vertelperspectief, de structuur of de stijl voor wie al een manuscript heeft, ideeën en oefeningen voor wie vast zit of niet weet hoe te beginnen.

De schrijfdagen beginnen om 10.00 u en eindigen om 17.00 u. In de voormiddag schrijf je, op een eigen plek, of overleg je met Isabelle. ’s Middags geniet je van een lichte en gezonde lunch. In de namiddag kan je doorschrijven of  deelnemen aan een wandeling in de omgeving. Tussen vier en vijf is er mogelijkheid tot groepsfeedback. Alle namidagactiviteiten zijn facultatief. Wie wil doorwerken, alleen wil gaan wandelen etc, kan dat.

Woordenboeken, schrijfhandboeken, printer… zijn beschikbaar.

De workshop wordt begeleid door en vindt plaats in het huis en de tuin van schrijfster Isabelle Rossaert. Het charmevolle oude huis is gelegen in Opvelp, een deelgemeente van het landelijke Bierbeek, te midden van de velden, in alle rust, en met heerlijk wandelgebied  zodra je de deur uitstapt. Isabelle Rossaert is schrijfster, journalist en schrijfdocente. Haar roman Dat is wat ik bemin verscheen in augustus 2015 bij Uitgeverij Cossee (Amsterdam). Eerder schreef ze samen met Paul Verhaeghen (Omega Minor) de brieven- en verhalenbundel De Venusbergvariaties en het non-fictieboek De verdwaalde ooievaar. In 2012 richtte ze De Schrijfkaravaan op.

Voor wie?

Je werkt aan een concreet schrijfproject (roman, kortverha(a)l(en), autobiografie, non-fictie) of je wil er aan beginnen.

Je hebt behoefte aan iemand die je mee op gang zet en/of  kritisch mee leest, die een frisse blik op je werk werpt en je nieuwe input kan geven.

Praktisch lente – zomer 2017

Waar: Opvelp (Bierbeek), privéwoning

Wanneer:

Week juni: van maandag 19 tot en met vrijdag 23 juni 2017, telkens van 10.00 u tot 17.00 u

Week augustus: van maandag 21 tot en met vrijdag 25 augustus 2017, telkens van 10.00 u tot 17.00 u

Begeleiding: Isabelle Rossaert

Deelnemersbijdrage: 375 euro, alle drank en een dagelijkse lichte lunch inbegrepen

Overnachten in de buurt? Bierbeek telt enkele fijne B&B’s, in Leuven vind je betaalbare hotels en er is plaats voor een drietal kampeerders (voor meer info: bel Isabelle Rossaert, 0495 51 29 15)

Inschrijven: Vul het formulier in (zie link hieronder) en druk op verzenden. Je inschrijving is volledig nadat je een voorschot van 100 euro hebt gestort op rekeningnummer IBAN BE25 9730 9788 7582 van De Schrijfkaravaan, Molensteenstraat 6, 3360 Opvelp, met vermelding van de cursus en de naam van de deelnemer.

Doorschrijfweek juni: nog één plaats beschikbaar

Klik hier door naar het inschrijvingsformulier

Doorschrijfweek augustus: uiterste inschrijvingsdatum: 3 juli 2017

Klik hier door voor het inschrijvingsformulier

Maximaal aantal deelnemers: 6

Indien je feedback wil op een bestaand manuscript, stuur dit dan op het moment dat je inschrijft op naar isabelle.rossaert@deschrijfkaravaan.be

Bookmark and Share